ေရေႏြးထဲကို သံပရာသီးတစ္လုံး ညႇစ္ထည့္ၿပီး ေသာက္သုံးျခင္းသည္
က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား ရွိေၾကာင္း သိရွိထားၾကၿပီျဖစ္သည္။
က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးရွိေစေသာ အေၾကာင္းရင္းမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါသည္။
အစာေခ်ဖ်က္မႈကို ကူညီေပးသည္
နံနက္ေစာေစာ အစာမစားမီ သံပရာသီးညႇစ္ထည့္ထားသည့္
ေရေႏြးတစ္ခြက္ေသာက္သုံးျခင္းက အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္းကို ႏႈိးဆြေပးသည္။
အစာေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းလာၿပီး ရင္ပူရင္ဆာျဖစ္ျခင္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးကာ
အစာအိမ္ရွင္းလင္းေရး လုပ္ငန္းစဥ္ကို ကူညီေပးသည္။
အဆိပ္ေျပေစႏုိင္သည္
သံပရာသီးတြင္ အင္ဇုိင္းမ်ား လုပ္ေဆာင္ခ်က္ပိုေကာင္းလာေအာင္ ကူညီႏုိင္သည့္
စီးထရစ္အက္စစ္ပါ၀င္သည္။ စီးထရစ္အက္စစ္က အသည္းကိုလည္း ႏႈိးဆြေပးၿပီး
အဆိပ္ေျဖရာတြင္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။
ခႏၶာကိုယ္ေရဓာတ္ကို ထိန္းေပးႏုိင္သည္
သံပရာသီးညႇစ္ထည့္ထားေသာေရကအႏၲရာယ္ျဖစ္ေစေသာ ကိုယ္ခႏၶာထဲမွ အက္စစ္ဓာတ္ကို
ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္။ သံပရာရည္တြင္ စီးထရစ္အက္စစ္ပါ၀င္ေသာ္လည္း
ယင္းတြင္ပါ၀င္သည့္ သတၱဳ ဓာတ္ႏွင့္ အာဟာရဓာတ္မ်ားမွာ အယ္လ္ကာလီသဘာ၀ရွိသည္။
စီးထရစ္အက္စစ္မွာ မျပင္းေသာ အက္စစ္ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ေခြၽးထြက္ျခင္းကဲ့သို႔
ရွင္းထုတ္လုိက္ေသာ လုပ္ငန္းစဥ္မ်ားေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ အလြယ္တကူဖယ္ရွားပစ္
ႏုိင္သည္။ သံပရာရည္သည္ ခႏၶာကိုယ္ထဲရွိ အျခားျပင္းထန္ေသာ အက္စစ္ဓာတ္မ်ားကို
ပ်က္ျပယ္သြားေစသည့္ ကယ္လ္ဆီယမ္ကာဗြန္နိတ္ဖဲြ႕စည္းပုံကို အားေကာင္းေစသည္။
ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္သည့္ အသားမ်ားႏွင့္ ခ်ိစ္မ်ားစားေလ့ရွိသူအတြက္
အထူးေကာင္းမြန္သည္။ ေသြးထဲေရပါ၀င္မႈကို ထိန္းညႇိေပးႏုိင္ၿပီး
ဆီးလမ္းေၾကာင္းဆုိင္ရာ ေရာဂါကူးစက္မႈမ်ားကိုလည္း ေျဖရွင္းေပးႏုိင္သည္။
ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို အားေကာင္းေစႏုိင္သည္
စီးထရစ္အက္စစ္ပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ား အားလုံးတြင္ ဗီတာမင္စီပါ၀င္သည္။
ဗီတာမင္စီမွာ အေအးမိျခင္းကို ကာကြယ္ႏုိင္ၿပီး ကိုုယ္ခံအားစနစ္အတြက္
ေကာင္းမြန္သည္။ သံပရာသီးတြင္ ပိုတက္စီယမ္ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္
ဦးေႏွာက္ကိုႏႈိးဆြေပးႏုိင္ၿပီး အာ႐ုံေၾကာလုပ္ေဆာင္မႈ အားေကာင္းေစကာ
ေသြးကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏုိင္သည္။
အသားအေရၾကည္လင္လန္းဆန္းေစႏုိင္သည္
ဗီတာမင္စီသည္ အေရျပားထဲရွိ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ထုတ္လုပ္မႈကို ကူညီေပးေသာေၾကာင့္
ႏုပ်ဳိေသာ အသားအေရအတြက္ အထူးေကာင္းသည္။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားက
ညိဳညစ္ညစ္ အသားအေရကို တစ္ခါျပန္ေတာက္ပလာေစၿပီး က်န္းမာလာေစသည္။
သံပရာသီးညႇစ္ထည့္ထားသည့္ ေရေႏြးက ေသြးေၾကာမ်ားထဲရွိ အဆိပ္မ်ားကို
ဖယ္ရွားေပးႏုိင္သည္။ အမည္းစက္မ်ားေပၚ လိမ္းေပးပါကလည္း
အေရာင္ေဖ်ာ့သြားေစႏုိင္သည္။
7day daily

No comments:
Post a Comment