ေနမေကာင္းျဖစ္လို႔
ေဆးခန္းသြား ျပတဲ့အခါ ဆရာဝန္က လွ်ာထုတ္ ခုိင္းၿပီး စစ္ေဆးရတဲ့အေၾကာင္း
ရင္းရွိပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ လွ်ာကေနတစ္ဆင့္ က်န္းမာေရးအေျခအေနကို
သိႏုိင္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ျဖစ္ၿပီး လွ်ာဘယ္လိုအေရာင္ဆုိ ရင္
ဘယ္လိုေရာဂါေၾကာင့္ဆိုတာ သိႏုိင္ေအာင္လို႔ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ ပါတယ္။
အနီရင့္ေရာင္
လွ်ာရဲ႕ အေရာင္က ပံုမွန္ဆုိ ရင္ ပန္းေရာင္ေလးျဖစ္ေပမယ့္
အနီရင့္ေရာင္လိုမ်ိဳးျဖစ္ေနရင္ ေတာ့ ေသြးအားနည္းေရာဂါ၊ ကာ ဝါဆာကီေရာဂါနဲ႔
ကူးစက္အဖ်ား ေရာဂါတစ္ခုခုေၾကာင့္ဆုိတာ ခန္႔ မွန္းလို႔ရပါတယ္။
အျဖဴ (သို႔) ႏို႔ႏွစ္ေရာင္
လွ်ာအေရာင္က အျဖဴ (ဒါမွ မဟုတ္) ႏို႔ႏွစ္ေရာင္၊ ဒိန္ခဲေရာင္ လို အလႊာမ်ိဳးျဖစ္ေနရင္ေတာ့ ခံတြင္းေရာဂါတစ္ခုခုျဖစ္ေနတာ ေၾကာင့္ပါ။
အဝါေရာင္ (သို႔) လွ်ာထူေနျခင္း
လွ်ာေပၚမွာ အဝါေရာင္အ လႊာလိုမ်ိဳးေတြ႕ေနရင္ေတာ့ ခႏၶာ ကိုယ္မွာ
အပူေတြမ်ားေနလုိ႔ (ဒါမွ မဟုတ္) ဘက္တီးရီးယားေတြမ်ား ေနလို႔ဆုိတာ
သိထားလိုက္ပါ။
လွ်ာေခ်ာေနျခင္း
ပံုမွန္ဆုိရင္ လွ်ာမ်က္ႏွာျပင္ လႊာက ၾကမ္းၾကမ္းေလးျဖစ္ေပ မယ့္ အရမ္းကို
ေခ်ာမြတ္ေနၿပီး နာက်င္တာ၊ အထိမခံႏိုင္တာေတြ ျဖစ္လာရင္ေတာ့ အာဟာရခ်ိဳ႕တဲ့တဲ့
လကၡဏာတစ္ခုလို႔ ဆိုရမွာပါ။
လွ်ာတြင္အဖုထြက္ျခင္း
လွ်ာေဘးဘက္မွာ နာက်င္မႈ မရွိတဲ့ အဖုလိုမ်ိဳးထြက္လာၿပီး ႏွစ္ ပတ္
(ဒါမွမဟုတ္) ဒီထက္ေစာ ေစာေပ်ာက္သြားရင္ စိုးရိမ္စရာ မရွိေပမယ့္ အဲဒီကာလထက္
ေက်ာ္သြားတာေတာင္ မေပ်ာက္ ေသးဘူးဆိုရင္ေတာ့ ခံတြင္းကင္ ဆာရဲ႕
လကၡဏာျဖစ္ေနမလားဆို တာ သိထားရမွာပါ။
လွ်ာႀကီးမည္းၿပီး အေမႊးေတြ ေပါက္လာျခင္း
ဒီလိုအေျခအေနဆုိရင္ ေတာ့ ခံတြင္းသန္႔ရွင္းေရးမလုပ္ လုိ႔ဆုိတာ အခ်က္ျပတာပါ။
လွ်ာနာက်င္ျခင္း
လွ်ာနာက်င္တာ၊ ပါးေစာင္ အတြင္းဘက္မွာ နာက်င္တာဟာ အခြၽန္အတက္တစ္ခုခုနဲ႔
ထိခိုက္မိ လို႔(သုိ႔မဟုတ္) လွ်ာကိုက္မိတာ ေၾကာင့္လည္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ပပ္ၾကားအက္ျခင္း
လွ်ာေပၚမွာ နာက်င္တာေတြ မရွိဘဲ ပပ္ၾကားအက္တာမ်ိဳးက
ပူပူေလာင္ေလာင္တစ္ခုခုစား လိုက္လုိ႔ လွ်ာအပူေလာင္တဲ့အခါ ျဖစ္ေလ့ၿပီး
အသက္အရြယ္ႀကီး လြန္းရင္လည္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
အပူေလာင္သလိုခံစားရျခင္း
အပူေလာင္ခံရလို႔မဟုတ္ဘဲ နဲ႔ သူ႔အလိုလိုလွ်ာေတြအပူေလာင္ သလိုျဖစ္ၿပီး
တဆစ္ဆစ္နဲ႔ စပ္ဖ်ဥ္း ဖ်ဥ္းခံစားရျခင္း၊ ခံတြင္းေျခာက္ ၿပီး
ခံတြင္းပ်က္တာမ်ိဳးေတြဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြ ေသြးဆံုးခ်ိန္ေတြ မွာ
ျဖစ္ေလ့ရွိပါတယ္။
ခရမ္းေရာင္ျဖစ္ေနျခင္း
အေရာင္ပါတဲ့ တုတ္ထုိး သၾကားလံုးေတြ အၾကာႀကီးငံုၿပီး စားထားလို႔
ျဖစ္ႏိုင္သလို လွ်ာမွာ ေသြးလည္ပတ္မႈမေကာင္းတဲ့အ တြက္ေၾကာင့္လည္း ျဖစ္တတ္ပါ
တယ္။
—Ref: tophomeremedies
No comments:
Post a Comment